pátek 31. října 2014

Okamžik s knihou či fantazií

"Srdce div neprorazilo žebra a život nabízel nekonečné množství možností. Bylo to, jako když mladík má za sebou první uspokojující sexuální zážitek "

"Bylo to z lásky k Lásce či snad jen pocit samoty..." povídá o Ruské ruletě

"Rozkoš a bolest se jich netýká. Jen pochybnost a vzdechy...Ale pravá bolest na sebe dlouho nenechá čekat: je možné stát se dospělým mezi dvěma mrknutími oka." A taky se tak už stalo.

"Když zestráneme, snadno zapomínáme na stavy neobyčejného sexuálního vzrušení, v nichž jsme prožívali léta mezi šestnácti a dvaceti." V těch letech jsme ustavičně žili sexuálnímí zkušenostmi, které jsme nepoznali; hovořili jsme, snili jsme, čtli jsme: bylo to ve všem a všude.

A přitom všem, kdy se probíráš fragemnty knihy a v dáli vidíš zářicí návěstidla, která jako by se zbláznila. Absolutně by se mohlo zdát, že veškerá pravidla která doposud byla aplikována - přestala býti pravidly, ale jen směšnou poznámkou pod čarou. Fantazie přešla branou do světa reálného a ty se jenom chceš usmívat. Možná ti to sluší mnohem více, než sis původně myslel. A přitom všem stále cítíš tu blaženou vůni, která se ti zakusuje do mozkové kůry.

0 comments:

Okomentovat